Vragen zeilboot huren

Hieronder vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen voor het huren van een zeilboot

Op de website kunt u via de button ‘prijzen& beschikbaarheid’ een zeiljacht boeken. Klik op de juiste maand, hierna de gewenste huurperiode en daarna op de prijs van de gewenste zeilboot. U ziet dan het boekingsformulier. Vul dit formulier en en klik op versturen. De zeilboot is dan voor u geboekt.

Het vaargebied van de zeiljachten is het IJsselmeer, de Randmeren, de Waddenzee en de Noordzee tot max. 10 mijl uit de kust. De schepen met weinig diepgang kunnen ook naar de Friese Meren.
Andijk ligt centraal aan het ijsselmeer en met de Waddenzee onder handbereik. Dit biedt u enorm veel mogelijkheden voor een mooie zeilvakantie. De haven van Andijk ligt in de onmiddelijke nabijheid van de gezellige stadjes Medemblik en Enkhuizen.
Een paar voorbeelden: Medemblik 4 mijl, Den Oever (Waddenzee) 14 mijl, Hindeloopen 15 mijl, Stavoren 12 mijl, Enkhuizen 10 mijl. Waar u ook heen wilt, het is mogelijk, ook in een weekend.
De meest voorkomende windrichting in Nederland is zuid-west. Hierdoor is het vrijwel altijd mogelijk vanuit onze haven gemakkelijk weg te varen of aan te komen. U zit namelijk aan hogerwal in Andijk. En heel belangrijk, u heeft geen last van sluizen en bruggen.
Om met een gehuurd zeiljacht de Waddenzee te bevaren dient u toestemming te hebben van Andijk zeiljacht Verhuur. U krijgt toestemming op basis van een voldoende beoordeling van uw vaarervaring (van belang zijn kennis van de stromingen, getijden, navigatiekennis en zeilervaring op de waddenzee)

Voor het huren van een zeiljacht dient u over minimaal 3 jaar zeilervaring als schipper op een kajuitzeiljacht van gelijkwaardige grootte te beschikken. Of u dient in het bezit te zijn van het diploma CWO III voor kajuitjachten of vergelijkbaar diploma

De zeilboten zijn all-risk voor verhuur verzekerd. Het eigen risiko (tussen € 600 en € 800) is afhankelijk van het zeiljacht en dient in de vorm van een waarborgsom voor aanvang van de huurperiode te zijn overgemaakt. Het bedrag wordt aan u terugbetaald wanneer u het zeiljacht aan het einde van de huurperiode op tijd en in goede staat terugbrengt.

Via Andijk Zeiljacht Verhuur kunt u de Unigarant Vaarvakantiepolis afsluiten, een verzekering speciaal voor watersporters. Met deze verzekering kunt u het eigen risico (de borgsom) en eventuele gevolgschade deels verzekeren. De vaarvakantiepolis kunt ook u eventueel uitbreiden met een reis- en/of annuleringsverzekering.

Verzekering borgsom en gevolgschade
Wanneer u een zeilvakantie boekt kunt u het eigen risico (de borgsom) beperken met de Unigarant Vaarvakantiepolis. U dient nog wel de borgsom te voldoen voor aanvang van de zeilvakantie, maar in het geval van schade betaalt Unigarant tot 85% van de borgsom (met een maximum van 2500 euro) terug.
De kosten voor deze verzekering zijn:
Huurprijs tot 2.000 euro : 56,66 euro
Huurprijs vanaf 2.000 euro: 112,93 euro
(prijzen zijn inclusief poliskosten en 21% assurantiebelasting)
Eigen risico : 15% van de borgsom (bijv. 120 euro bij een borgsom van 800 euro)

Wij adviseren u altijd een borgsomverzekering af te sluiten. Met het afsluiten van een waarborgverzekering is uw waarborgsom voor 85 % verzekerd en kost een schade u dus maximaal 15% van de waarborgsom per gebeurtenis.
Voor het aanvragen van een verzekering klikt u op deze link: verzekering zeilboot huren.

Annuleringsverzekering (5,1 % van de reissom)

Een annuleringsverzekering vergoedt o.a. de annuleringskosten wanneer u een geboekte reis niet kunt maken als gevolg van een ernstige verhindering, zoals een ongeval of ziekte of overlijden van familieleden in de eerste of tweede graad. Ook het risico dat het schip waarmee u vaart uitvalt als gevolg van brand of explosie, is meeverzekerd. Wanneer het reisgezelschap uit meer dan 10 personen bestaat, kunt u ook een groepsannulering sluiten.

Voor het aanvragen van een verzekering klikt u op deze link: verzekering zeilboot huren.

De de storm-,ijsgang- en mistdekking verzekering van Unigarant
Heeft u een schip gehuurd dan kunt u de storm-,ijsgang- en mistdekking sluiten. Indien er vanwege storm, ijsgang of mist één of meerdere dagen niet uitgevaren kan worden, keert deze verzekering uit. U ontvangt hiervan een verklaring van de verhuurder. Er wordt ook uitgekeerd wanneer er tussen 9.00 uur en 21.00 uur maximaal twee uur is gevaren. De verzekering moet echter wel minimaal vier weken voor de datum van vertrek zijn afgesloten.

Voor het aanvragen van een verzekering klikt u op deze link: verzekering zeilboot huren.

Omdat wij regelmatig de vraag krijgen betreffende de borgsom afwikkeling en verschil tussen de 2 systemen het volgende:

Borgsom verzekering Unigarant : optioneel wel af te sluiten bij Andijk Zeiljacht Verhuur. Tevens is bij afsluiting gevolgschade verzekerd (huurderving). De polis/schade- afwikkeling en betaling loopt via Unigarant en de premie is goedkoper dan de afkoopmethode ( hier spelen geen onderlinge belangen )
Afkoop van de borgsom: Is bij Andijk Zeiljacht Verhuur niet mogelijk, gevolgschade huurderving is niet inbegrepen en belangen conflicten zijn voorgeprogrammeerd.(dient met verhuurder te worden afgewikkeld).

Huisdieren zijn aan boord van de zeilboot niet toegestaan. Heeft u een hond, dan bieden wij wel de mogelijkheid voor opvang van uw hond bij een particulier adres. De kosten hiervan zijn 10 euro per dag.
Nee, u dient beddengoed, kussens, lakens e.d. zelf mee te nemen. Kleine kussens zijn wel aan boord. Als optie kan bij reservering een dekbeddenpakket (onderlaken, dekbed, hoeslaken, kussensloop) besteld worden (15 euro per pakket).
De haven heeft een groot parkeerterrein waar u uw auto gratis kunt parkeren. Ook is het mogelijk uw auto in de hal te stallen (kosten per dag €3,40 kosten per week €15,55). Hiervoor kunt u contact opnemen met de havenmeester
Na aankomst in Andijk meldt u zich bij ons kantoor (Nieuwe Haven 5) in de haven van Andijk, voor legitimatie.
Hierna controleert u aan de hand van de checklist en het boordboek het zeiljacht (dit betreft bediening en inventaris).
Vervolgens krijgt u een uitgebreide uitleg over de bediening van de zeilboot.
U neemt het zeiljacht in ontvangst met een volle brandstoftank, watertank, een aangesloten gasfles en een reserve gasfles voor verwarming en koken.
Op onze jachten is eindreiniging verplicht, de jachten worden voor en na uw reis gereinigd, zodat u zeker bent van een schoon schip.
Bij terugkomst indien u uit wilt checken het volgende:
U dient het zeiljacht af te tanken met dieselolie. Het tankstation is in de haven bij de hijskraan. In de watersportwinkel is de sleutel te verkrijgen voor de dieselpomp.
Bij kortere huurperiodes is het na overleg ook mogelijk dat wij de boot voor u aftanken en de diesel per motoruur wordt afgerekend.
Drinkwatertank (s) vol
Boot aan de landstroom
Het keukeninventaris schoon opbergen in de kastjes
Vuilnisbak leeg en schoon achterlaten en het huisvuil in de daarvoor bestemde containers deponeren.
Eventueel gehuurd beddengoed afhalen en dekbedden opvouwen en in de opbergtas stoppen.
U dient de boot voor de opgegeven tijd in het huurcontract verlaten te hebben. Te late teruggave van de boot betekend dat bv. servicemedewerkers en schoonmakers e.d. op u moeten wachten, deze uren zullen wij in rekening moeten brengen. Te late terugkomst door slechte weersomstandigheden zijn geen excuus voor het te laat inleveren van de boot, plan uw reis derhalve goed en hou de weersvoorspellingen in de gaten !
De haven van Andijk is modern uitgerust. Er zijn ruim voldoende, zeer schone douches en toiletten, een uitstekend restaurant met terras, voldoende gratis parkeerruimte en gratis wifi. U kunt tijdens uw verblijf vanzelfsprekend gebruik maken van de bagagehandkarren, de knusse en bovenal goed in het zicht liggende speelweide. Bij de havenmeester kunt u informeren naar de gratis fietsverhuur, er zijn diverse supermarkten in Andijk en het nabij gelegen Wervershoof en als passant kunt u met korting gebruikmaken van het zwembad op vakantiedorp Het Grootslag, dat zich op een steenworp afstand bevindt.
Gratis toilet en douchevoorzieningen haven Andijk.
Aan boord van uw zeilboot ligt een blauwe “sepkey” . De sepkey is de sleutel, nodig voor het gebruik van stroom, water, douche, en de wasserette. Met deze key kunt u gratis gebruik maken van de toiletten en douches in de haven van Andijk.
De huurperiodes van de zeilboten zijn als volgt:

week: vrijdag 15.00 – vrijdag 10.00 uur en maandag 15.00 – zondag 17.30 uur.
midweek: maandag 12.00 – vrijdag 10.00 uur.
weekend: vrijdag 15.00 – zondag 17.30 uur.
lang weekend: donderdag 12.00 – zondag 17.30 uur en vrijdag 15.00 – maandag 17.30 uur.
week + extra weekend: vrijdag 15.00 – zondag 17.30 uur

Voor een afwijkende periode kunt u contact met ons opnemen.
Dagverhuur van een zeilboot is last-minute mogelijk.