Zeilen naar Medemblik – 4 mijl vanaf haven Andijk

Gaat u zeilen op het IJsselmeer, dan heeft u een ruime keus aan gezellige plaatsen om te bezoeken. Medemblik is de oudste stad van Medemblik. Een gezellig stadje met voldoende keus uit diverse soorten restaurants.  Vanaf onze thuishaven Andijk is Medemblik slechts 4 mijl zeilen. In de zomer trekt de oude binnenstad en de haven veel toeristen. Jaarlijks worden er diverse grote zeilevenementen georganiseerd.

De haven. 

Medemblik heeft vier havens.

 • Jachthaven Medemblik
 • Gemeentelijke haven Medemblik
 • Pekelharinghaven
 • Regatta Center

Bezienswaardigheden.

In Medemblik kun je bij het VVV terecht voor een kaart van de stad. Hierop staan alle fiets- en wandelpanden, maar ook alle bezienswaardigheden onderweg. Zo weet je precies waar alle leuke plekjes zijn om te bezoeken.

Een leuk uitje vanuit Medemblik is de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Tussen Hoorn en Medemblik rijdt de museumstoomtram van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart het Museumschip over het IJsselmeer. De tram en boot sluiten in Medemblik op elkaar aan.

Recreatiegebied de Vooroever strekt zicht uit van Medemblik stad tot aan Andijk. Je kunt hier heerlijk zwemmen, surfen en wandelen.

Markten in Medemblik.

Medemblik heeft jaarlijks diverse markten, de jaarmarkt, diverse zomermarkten, Lappendag en de Nachtmarkt. Kijk voor alle data op youmedemblik.nl en inmedemblik.nl

Musea in Medemblik.

 • Kasteel Radboud. Imposante burcht gebouwd in de 13e eeuw, met ridderzaal, torens en kantongerecht. Wisselende tentoonstellingen.
 • Stoommachine museum. Heeft een grote collectie stoomwerktuigen in het stoomgemaal. Regelmatig ook werkende machines.
 • Bakkerijmuseum. De Oude Bakkerij. Dit is het lekkerste museum van Nederland. Dit museum laat het leven van de bakker zien van vroeger en nu. Ook diverse kinderactiviteiten, kinderen kunnen hun eigen koekjes versieren.

Evenementen Medemblik

Medemblik, een historische stad gelegen aan het IJsselmeer in de provincie Noord-Holland, organiseert verschillende jaarlijkse evenementen. Hier zijn enkele van de bekende evenementen die traditioneel in Medemblik plaatsvinden:

 1. Medemblik Regatta: Dit internationale zeilevenement trekt elk jaar zeilers van over de hele wereld aan. Het vindt plaats in mei of juni en omvat verschillende zeilwedstrijden in verschillende klassen. De Medemblik Regatta biedt spannende zeilactie en is een hoogtepunt voor watersportliefhebbers.
 2. Open Dag Kasteel Radboud: Het prachtige Kasteel Radboud in Medemblik opent jaarlijks zijn deuren tijdens een speciale open dag. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door het kasteel, historische demonstraties en culturele activiteiten. Het is een geweldige gelegenheid om meer te leren over de rijke geschiedenis van het kasteel en de regio.
 3. Waterweekend Medemblik: Dit weekendevenement vindt meestal plaats in augustus en omvat verschillende watersportactiviteiten en -demonstraties. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire races, zoals powerboatraces en jetski-demonstraties. Daarnaast zijn er vaak live muziekoptredens, kraampjes en andere festiviteiten.
 4. Middeleeuws Festival: Het Middeleeuws Festival in Medemblik dompelt bezoekers onder in de sfeer van lang vervlogen tijden. Met middeleeuwse markten, optochten, ridderspelen, ambachtelijke demonstraties is dit evenement een leuke ervaring voor het hele gezin. Het festival vindt meestal plaats in de zomer.

Zeilboot huren vanuit haven Andijk (gemeente Medemblik).

Bij Andijk Jacht Verhuur kunt u terecht voor het huren van een zeiljacht om de mooie havenplaatsen aan het IJsselmeer, de Waddenzee of het Markermeer te bezoeken. U heeft bij ons de keuze uit diverse type zeiljachten, o.a. Dehler 29, Jeanneau 33, Bavaria 33, Beneteau Oceanis 34.1, Hanse 355, Bavaria 36, Bavaria 37Dehler 38, Hanse 400, Bavaria 45 en Wanderer 40 zeilboot